Kassaloze Aldi-winkels in Nederland als test in 2022.

kassaloze-aldi-winkels-in-nederland-als-test-in-2022.

10-10-21 08:26:00,

Aldi is een afkorting van Albrecht Diskont. Een internationaal opererende Duitse keten van discount-supermarkten, opgericht in 1946 in Essen (Noordrijn-Westfalen) door de broers Karl Albrecht (1920-2014) en Theo Albrecht (1922-2010).  Het bestaat uit twee zelfstandige bedrijven, Aldi Nord (hoofdvestiging in Essen) en Aldi Süd (hoofdvestiging in Mülheim an der Ruhr). Aldi Süd is in 2021 eigendom van Siepmann Foundation en Aldi Nord is eigendom van Markus Foundation, in 1973 opgericht door Theo Albrecht. In Nederland en België opereert Aldi Nord als ALDI.

Test kassaloze Aldi-winkel
Supermarktketen Aldi Nord, de groep waartoe ook de winkels in ons land behoren, test vanaf begin volgend jaar een kassaloze winkel in Utrecht, via sensoren en camera’s.  Jan Oostvogels, de directeur van de discounter in Nederland, zegt “zeer blij en vereerd” te zijn dat het nieuwe filiaal op de hoek van de Utrechtse Oudegracht en de Lange Viestraat als testlocatie is aangewezen binnen de Europese groep van bedrijven van ALDI Nord. Volgens hem is dat vooral te danken aan de “hoge digitaliseringsgraad” van Nederland.

Mensen worden niet ‘herkend’
De betreffende winkel, die begin volgend jaar (januari 2022) wordt geopend, is ruim 500 vierkante meter groot. De Aldi-keten benadrukt dat er door het systeem geen gebruik wordt gemaakt van gezichtsherkenning of bijvoorbeeld scans van ogen of vingerafdrukken maar alleen de bewegingen die de klant en het artikel maken, worden gevolgd. Je loopt de supermarkt in en meld je aan via een app op je mobiele telefoon. Je loopt langs de schappen, pakt alles wat je nodig hebt waar sensoren enkel de bewegingen volgen van de klant en loopt de winkel weer uit. Het bedrag dat je moet betalen, wordt automatisch van je rekening afgeschreven.

Aldi-app
Aan de klanten wordt gevraagd om de Aldi-app te downloaden en een profiel aan te maken. Ze scannen vervolgens een QR-code aan poortjes aan de ingang en scannen die ook weer als ze opnieuw naar buiten gaan. Dus iedereen heeft een smartphone en de alom aanwezige bewegingsensoren* registreren automatisch welke producten ze in hun winkelkar plaatsen of welke producten ze weer in de rekken plaatsen.

*Een bewegingssensor is een sensor die op beweging reageert. De sensor kan functioneren door middel van ultrageluid ad 1* of door elektromagnetische straling, zoals microgolven ad 2* of infrarode straling ad 3*.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: