Mensenhandel, kindermisbruik, huiselijk geweld en de kracht van ’t hart – Peter Toonen & Maame Joses – Café Weltschmerz

mensenhandel,-kindermisbruik,-huiselijk-geweld-en-de-kracht-van-’t-hart-–-peter-toonen-&-maame-joses-–-cafe-weltschmerz

10-10-21 11:12:00,

Peter Toonen gaat in gesprek met Maame Joses over haar sprookje dat binnenkort in boekvorm verschijnt.

Maame – The Voice of Holland finalist en creatief ondernemer bij DeLiefdeSpiegel.nl – schreef zes jaar geleden het verhaal ‘Prinses Mamma’. Ze bedacht het verhaal om zichzelf op te vrolijken na haar verblijf in een opvanghuis voor huiselijk geweld met haar dochter van toen anderhalf jaar. Ze zet zich sindsdien in voor het welzijn van moeders (o.a. Moviera) en het vergroten van bewustzijn rondom geweld tegen vrouwen.

In Nederland sterft elke week een vrouw als gevolg van huiselijk geweld, een aantal dat met 30% is toegenomen vanaf de lockdowns. 50% tot 80% van de mensenhandel in Nederland (7500 mensen in 2020) bestaat uit gedwongen prostitutie en als gevolg van de coronacrisis zijn mogelijk honderden kinderen seksueel uitgebuit. Het blijkt daarnaast dat achter een groot deel van dit leed een georganiseerde mensenhandel schuil gaat die verder reikt dan lokaal of zelfs landelijk niveau.

Prinses Mamma is een sprookje voor grote en kleine meisjes die voor altijd prinses willen blijven. Het boekje is bedoeld om de voorlezende moeder op te vrolijken en te herinneren aan het belang van goede zelfzorg. Als je als moeder goed voor jezelf zorgt ontstaat er rust, aandacht en ruimte om iets te betekenen voor je dierbaren en de wereld om je heen.

Wanneer Maya, de jongste van drie prinsessen, op een dag verdwaald raakt in het bos, ontmoet ze de mysterieuze wensvervuller Madam Sofia. En met haar weet je nooit helemaal wat er gaat gebeuren… Prinses Mamma

Maame Joses & Friends
Crowdfunding Prinses Mamma Kinderboek Publicatie, nog tot 16 oktober 2021.
Crowdfunding en voorverkoop http://www.deliefdespiegel.nl
Publicatie tussen 11/11/2021 en 08/03/2022
25% van de crowdfunding gaat naar CoMensha, een organisatie tegen mensenhandel.

Nieuwsgierig naar het sprookje? Maame’s dochter, Yael, leest voor op http://www.ditismijnstijl.nl/pmveelgesteldevragen
Huiselijk geweld en signalen op https://veiligthuis.nl/
Mensenhandel en signalen https://www.comensha.nl/
Contact info@maamejoses.com

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: