The Goldstein Fragments – Onwetendheid is Kracht

10-10-21 09: 59: 00,

Zuletzt aktualisiert am 10. Oktober 2021.

De Goldstein Fragmenten werden ontdekt door Eric Arthur Blair en gepubliceerd in 1949. Slechts twee hoofdstukken van het beruchte boek “Theorie en praktijk van het oligarchische collectivisme”, geschreven door de partijafvallige en aartsketter, zijn bewaard gebleven. Het eerste hoofdstuk is getiteld “Onwetendheid is Kracht”. Nieuw vertaald door Lorenzo Ravagli.

Die Goldstein-Fragmente (1)

De partijafvallige en aartsketter Emmanuel Goldstein, die het boek “Theory and Practice of Oligarchic Collectivism” schreef.

Ignorance is Strength

Sinds het begin van de historische traditie, en waarschijnlijk sinds het einde van het stenen tijdperk, zijn er drie soorten mensen in de wereld: de Bovenste, de Middelste en de Onderste. Zij vielen uiteen in talrijke subgroepen, hadden ontelbare verschillende namen, en zowel hun getalsverhouding als hun houding ten opzichte van elkaar veranderde van eeuw tot eeuw. De basisstructuur van de menselijke samenleving is echter nooit veranderd. Zelfs na enorme omwentelingen en schijnbaar onherroepelijke veranderingen heeft dezelfde orde zich altijd weer bevestigd, net zoals een tol altijd weer in evenwicht komt, hoezeer je hem ook naar de ene of de andere kant duwt.

De doelstellingen van de drie groepen zijn volstrekt onverenigbaar met elkaar.

Het doel van de bovenstaanden is zich te doen gelden waar zij zich bevinden. Dat van het midden, om de plaats in te nemen van het bovenste.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: