Corona-tests: medische beslissingen hangen nu af van geld

corona-tests:-medische-beslissingen-hangen-nu-af-van-geld

11-10-21 10: 43: 00,

De ten laste gelegde coronatests betekenen een doorbraak, een sociaal onbesproken paradigmaverschuiving die ten hemel schreit: Naast de opzettelijke verdeling tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde burgers is er ook een verdeling naar financiële mogelijkheden: een benadeling van armere burgers is het directe gevolg – en een beknotting van het recht op vrije medische beslissingen. Dit (mis)besluit is – evenals het besluit tegen doorbetaling van loon in quarantaine – een sociaal explosief middel. Een commentaar van Tobias Riegel.

De Corona-sneltests, die sinds het voorjaar gratis zijn, moeten nu door de patiënt worden betaald. In het algemeen blijven ze alleen gratis voor mensen die niet gevaccineerd kunnen worden, met inbegrip van kinderen onder de leeftijd van 12. Dat staat in een nieuwe federale verordening die maandag in werking treedt, zo melden media. Aangezien gratis vaccinaties voor iedereen beschikbaar zijn, is het niet langer nodig dat de belastingbetaler permanent de kosten van de tests dekt, zei het in een motivering.

Kansarmen moeten zien

” Lees verder

%d bloggers liken dit: