“De EU-Commissie zal niet naar zichzelf wijzen” – Hoe Rusland rapporteert over de elektriciteitsprijzen in de EU

“de-eu-commissie-zal-niet-naar-zichzelf-wijzen”-–-hoe-rusland-rapporteert-over-de-elektriciteitsprijzen-in-de-eu

11-10-21 12: 12: 00,

In Rusland wrijft men zich alleen maar in de ogen bij het zien van de Europese energiecrisis en de prijzen voor elektriciteit en verwarming in Europa, zoals nu weer duidelijk blijkt uit een reportage van de Russische televisie.

Dat de situatie op de gas- en dus op de energiemarkt in de EU deze winter moeilijk zou kunnen worden, was al in de zomer te voorzien en ik heb er vanaf eind juli over bericht . Ook al zijn de gasprijzen in zeer korte tijd gedaald van bijna 2.000 dollar per 1.000 kubieke meter naar minder dan 1.000, toch is dat nog altijd iets minder dan vijf keer de gemiddelde gasprijs van 2020.

De redenen voor de energiecrisis in Europa zijn zelfgemaakt, omdat de laatste EU-Commissie heeft besloten af te stappen van langlopende leveringscontracten met stabiele prijzen en in plaats daarvan de beurshandel in gas vrij te geven, omdat de markt zogenaamd alles het beste kan regelen. Hoe goed kan de markt dat doen?

” Lees verder

%d bloggers liken dit: