De VS kan Taiwan niet verdedigen, en China weet dat

de-vs-kan-taiwan-niet-verdedigen,-en-china-weet-dat

11-10-21 02: 00: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” boven aan de banner van onze homepage te activeren (Desktopversie).

De VS spelen een gevaarlijk spel door een publiek gezicht te geven aan een beleid dat erop gericht is Taiwan tegen China te verdedigen, maar waartoe zij geen enkel vermogen hebben.

Na een recente escalatie van de spanningen tussen Peking en Taipei heeft de Chinese president Xi Jinping zaterdag gezworen dat hij met vreedzame middelen zal streven naar “hereniging” met Taiwan en heeft hij buitenlandse naties gewaarschuwd zich niet in de kwestie te mengen.

De afgelopen jaren heeft de luchtmacht van de Volksrepubliek China vluchten uitgevoerd in de Air Defense Identification Zone (ADIZ) van Taiwan om Taipei het signaal te geven dat China zijn onafhankelijkheidsaanspraken niet erkent en dat een ADIZ derhalve van nul en generlei waarde is.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: