Een praktische aanpak om gezond te blijven na uw Covid-19 prik – Post Covid-19-injectiesyndroom (pCoIS)

een-praktische-aanpak-om-gezond-te-blijven-na-uw-covid-19-prik-–-post-covid-19-injectiesyndroom-(pcois)

11-10-21 11:29:00,

Wat is deze gids? De World Council for Health erkent dat sommige mensen onwel worden na de Covid-19-vaccinatie. Deze gids beschrijft de soorten ziekten die met de injectie gepaard gaan en hoe artsen daarmee omgaan, schrijft Worldcouncilforhealth.org. N.v.d.r.: Frontnieuws onderschrijft, noch moedigt het iemand aan om medische behandelingen te ondergaan. Verder doet Frontnieuws geen beweringen over welke medicijnen of technieken dan ook die welke menselijke ziekte of kwalen dan ook behandelen.

Aangezien het type technologie dat bij deze injecties wordt gebruikt nog nooit eerder is gebruikt, zijn sommige van de ontstane aandoeningen nieuw. Daarom zal deze klinische gids over gezond blijven na het krijgen van een Covid-19 injectie regelmatig worden bijgewerkt als er nieuw bewijsmateriaal opduikt.

Als u zich ernstig onwel voelt

Als u zich ernstig onwel voelt of als bij u een ernstige ziekte wordt vastgesteld na een Covid-19 injectie, informeer dan uw arts over de data van uw injecties en herinner hem aan de mogelijkheid dat uw ziekte verband houdt met de Covid-19 injecties. Het is belangrijk om dit te doen omdat het Covid-19 vaccin tot 2023 in klinische proeven is. Uw ervaring met de injectie levert belangrijke gegevens op die nodig zijn om te bepalen of de technologie veilig is. Als u of uw zorgverlener zich zorgen maakt dat u mogelijk gevolgen van de prik heeft ondervonden, moet u uw ervaring melden zodat deze volledig en onafhankelijk kan worden gecontroleerd.

Kunnen de Covid-19-injecties u ziek maken?

Vaccinbijwerkingen kunnen optreden met mRNA Covid-19 injecties (Moderna, Pfizer BioNTech, of Comirnaty) evenals met het DNA-type van Covid-19 injecties (Johnson & Johnson en AstraZeneca).

Bijwerkingen komen vaker voor bij twee vaccindoses dan bij een enkele dosis en kunnen worden gecategoriseerd als:

• Onmiddellijke bijwerkingen
• Covid-19-achtige ziekte
• Post Covid-19 injectie syndroom (pCoIS)

Onmiddellijke bijwerkingen

Onmiddellijke bijwerkingen kunnen gelokaliseerd zijn op de plaats van de injectie of het hele lichaam betreffen.

Reacties op de injectieplaats komen vaak voor en omvatten plaatselijke pijn, gevoeligheid, roodheid en zwelling. Deze plaatselijke reacties verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen.

Behandeling van plaatselijke bijwerkingen

U kunt de volgende vrij verkrijgbare geneesmiddelen gebruiken om de plaatselijke pijn en het ongemak te verminderen die met onmiddellijke bijwerkingen gepaard gaan:

  • ibuprofen
  • aspirine
    antihistaminica
  • paracetamol (acetaminophen)

Als u geen andere medische redenen hebt waardoor u deze geneesmiddelen niet normaal kunt gebruiken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: