Hannes Hofbauer: “Het ‘Kurz-systeem’ is een goed georkestreerde coterie”

hannes-hofbauer:-“het-‘kurz-systeem’-is-een-goed-georkestreerde-coterie”

11-10-21 12: 31: 00,

Wat gebeurt er nu in Oostenrijk na het aftreden van bondskanselier Sebastian Kurz? Waar gaat dit ontslag over? En: wat wordt bedoeld met het “Kurz-systeem”?
Albrecht Müller ging vrijdag al kort in op de ontwikkelingen in Oostenrijk. In het NachDenkSeiten interview beschrijft de Oostenrijkse uitgever Hannes Hofbauer zijn indrukken en classificeert hij verder de situatie in ons buurland. Door Marcus Klöckner.

Mijnheer Hofbauer, wat is er in het weekend in Oostenrijk gebeurd?

Nadat de week voordien heel wat chats opdoken waarin bondskanselier Sebastian Kurz met naaste vertrouwelingen over machtspolitiek praatte, werd zijn reputatie ernstig aangetast. Bovendien stelt het openbaar ministerie voor corruptie een onderzoek tegen hem in wegens vals getuigenis en andere strafbare feiten. De groene coalitiepartner van Kurz’ ÖVP stelde daarop in de persoon van vice-kanselier Werner Kogler een ultimatum en riep de ÖVP op om in plaats van Kurz een “onberispelijk persoon” tot kanselier te benoemen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: