Hoe de Russische TV commentaar geeft op de Nobelprijs voor de Vrede voor een kritische Russische journalist

hoe-de-russische-tv-commentaar-geeft-op-de-nobelprijs-voor-de-vrede-voor-een-kritische-russische-journalist

11-10-21 11: 00: 00,

De Nobelprijs voor de Vrede is dit jaar gegaan naar een Russische journalist en een Filippijnse journalist die werden onderscheiden voor hun strijd voor de vrijheid van meningsuiting. Aangezien de Russische laureaat in Rusland hoge staatsonderscheidingen heeft ontvangen en als adviseur van Russische ministers werkt, is het echter niet duidelijk waarvoor hij is onderscheiden.

Rusland wordt altijd afgeschilderd als een land waar de pers wordt onderdrukt of gecensureerd en waar geen vrijheid van meningsuiting bestaat. De toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan een Russische journalist die kritiek heeft op de regering “voor zijn strijd voor de vrijheid van meningsuiting” bevestigt dit in de ogen van de mensen in het Westen, vooral omdat de Westerse pers dienovereenkomstig heeft bericht.

Het mag verbazing wekken dat de Russische laureaat, die hoofdredacteur is van een krant die kritisch staat tegenover de regering in Rusland, desondanks niet wordt onderdrukt. Integendeel, hij heeft verschillende hoge Russische medailles gekregen voor zijn werk en is ook adviseur van de Russische regering,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: