Inspectie Gezondheidszorg – Medisch Ethisch Contact

inspectie-gezondheidszorg-–-medisch-ethisch-contact

11-10-21 06:19:00, Door Els van Veen, huisarts. Afgelopen week kreeg ik een brief van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Dat maakte veel los. Niet alleen bij mij, ook bij mijn man en bevriende artsen. In de brief staat dat de Inspectie een ‘melding’ over mijn ‘uitlatingen’ heeft ontvangen. Tussen de regels door lees ik dat ik geen kritiek mag hebben op het Coronabeleid van deze regering. Ik voel me machteloos en boos. Ik maak me zorgen of ik wel kan blijven werken als huisarts. Het geeft veel stress bovenop de stress die er de afgelopen 20 maanden al was. ‘Geen kritiek tot de crisis voorbij is’
Sinds Corona is er vanuit de KNMG een fatwa uitgesproken op kritiek op de minister van VWS, het RIVM en de GGD-en. Ik werd er destijds kopschuw van en plaatste een tijdlang geen berichten meer op het forum van Medisch Contact. Tot Corona gaf ik regelmatig mijn mening op dat forum. Vanaf Corona voelde het steeds onveiliger. Maar ondanks de oproep geen kritiek te uiten, werd het gevoel dat er iets niet klopte in de (niet)berichtgeving juist steeds sterker. Later in 2020 deed ik op verzoek van de redactie van Medisch Contact mee aan een interview . Het riep veel reacties op, maar verschillende artsen plaatsten hun reactie toen al anoniem uit angst verketterd te worden. Ik had aan het interview meegedaan omdat ik een open dialoog over de Corona-maatregelen miste. Ik miste die vooral onder mijn collega’s. Maar vanaf najaar 2020 werd de vijandigheid steeds erger.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: