Klimaatconferentie IKEK 14 met line-up om van te dromen!

klimaatconferentie-ikek-14-met-line-up-om-van-te-dromen!

11-10-21 02:25:00,

Foto van IKEK 11

12 -13 november 2021 in Gera (Duitsland); door EIKE, de Duitse klimaatrealistische organisatie

Tijdens de groots opgezette VN klimaatbijeenkomst in Glasgow, waarop Boris Johnson het Parijs akkoord in alarmisme zelfs schijnt te willen gaan overtreffen, is er ook een grote conferentie die wél over de stand van de klimaatwetenschap gaat. En die heeft een line-up van zeer vooraanstaande kritische wetenschappers om je vingers bij af te likken.
Zie hier voor het volledige tweedaags programma en de aanmelding (€100 pp).
De presentaties zijn in het Duits of in het Engels, maar worden simultaan vertaald naar de andere taal, dus kun je alles volgen. En de belangrijkste sprekers zullen sowieso Engels spreken.

Ik heb van bijna allen al meerdere keren presentaties bijgewoond en heb de meeste ook al eens uitgebreid gesproken (dat is op conferenties vaak nog interessanter dan de presentaties), maar ik heb hun recente publicaties niet bijgehouden, dus ben ik erg benieuwd naar de nieuwste inzichten!
Ik zal de belangrijkste sprekers hieronder introduceren, voor wie ze nog niet kent.

Dag 1 (vrijdag 12 november)

11.45u  Prof. Dr. Peter Ridd (via Skype): Is the great Barrier Reef dying? 
U welbekend van de optredens in Oslo en Leiden: integere kenner van het Great Barrier Reef , en daarnaast ook gedreven wetenschapscriticus.
De vorige keer legde hij uit dat er niets vreemds aan de hand is met het Great Barrier Reef, dat het in zeer goede staat is, en dat de regelmatig optredende coral bleeching een normaal verschijnsel is.
Hij is ook een voorbeeld van hoe je als integere wetenschapper genadeloos kunt worden aangevallen door je eigen universiteit, wanneer je boodschap niet de gewenste is: de veelgehoorde alarmerende geluiden over het Great Barrier Reef mochten niet ontkracht worden door wetenschappelijk bewijs.
De aanval was dermate verwerpelijk dat Ridd met gemak via crowdfunding wereldwijd de kapitalen ophaalde om zich te verdedigen, wat hij vooralsnog succesvol heeft gedaan (de eerste zaak heeft hij gewonnen, de tweede loopt nog). Maar wel door vele honderdduizenden dollars aan top-advocaten uit te geven.

14.00u  Prof. Dr. William Happer: Greenhouse gases and radiation: much ado about nothing
Happer is zondermeer de meest vooraanstaande wetenschapper op de conferentie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: