Nobelprijs nominatie als een middel om te vechten “voor het idee van de waarheid” (Joe Biden)?

nobelprijs-nominatie-als-een-middel-om-te-vechten-“voor-het-idee-van-de-waarheid”-(joe-biden)?

11-10-21 07: 05: 00,

Op 8 oktober hebben de hoofdredacteur van de oppositionele Russische Novaja Gazeta, Dmitri Moeratov en de Filippijnse journaliste Maria Ressa de Nobelprijs voor de Vrede ontvangen. Muratov kondigde aan dat een deel van het prijzengeld zou worden gegeven aan ernstig zieke kinderen, een Moskous verpleeghuis en aan onafhankelijke media. Het Kremlin reageerde beleefd-diplomatisch op de laatste prijsuitreiking. Maar er was ook spot en kritiek van bekende Russische journalisten. In de Sovjet-Unie en in Rusland heeft het Nobelcomité alleen prijzen toegekend aan westerse kanshebbers, Andrej Sacharov, Michail Gorbatsjov en nu Dmitri Moeratov. Door Ulrich Heyden, Moskou.
Lees ook: Albrecht Müller – “Der Friedensnobelpreis als Treibsatz zum Feindbildaufbau”

Volgens een woordvoerster van het Noorse Nobelcomité hebben Dmitri Muratow en de Filippijnse journaliste Maria Ressa de Nobelprijs ter waarde van 987 ontvangen.000 Nobelprijs voor de Vrede dit jaar “voor hun prestaties bij het waarborgen van de vrijheid van meningsuiting, die een voorwaarde is voor democratie en duurzame vrede”.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: