Onderzoek naar misbruik prins Andrew gestaakt – Café Weltschmerz

onderzoek-naar-misbruik-prins-andrew-gestaakt-–-cafe-weltschmerz

11-10-21 12:54:00,

De Londense politie stopt het onderzoek naar prins Andrew en Jeffrey Epstein. Het lid van het Britse koninklijk huis wordt verdacht van misbruik van Virginia Giuffre. De destijds 17-jarige Amerikaanse zou als seksslaaf van Jeffrey Epstein de wereld hebben rondgereisd en in die tijd ook seks hebben gehad met prins Andrew. Jeffrey Epstein overleed in 2019 in gevangenschap.

De Londense politie had eerder onderzoek in 2019 al gestaakt maar omdat Giuffre in een huis in Londen zou zijn misbruikt door de Britse prins, was de zaak weer opgepakt. De woning waar het plaats vond was van Epsteins compagnon Ghislaine Maxwell.

Wegens gebrek aan bewijs stopt het onderzoek in Londen. Voorlopig is daarmee de aanklacht van misbruik door prins Andrew in de Britse hoofdstad gestrand. Dat wil niet zeggen dat de zoon van koningin Elizabeth rustig kan gaan slapen. Zijn naam duikt met regelmaat op in de zaak Epstein en dat onderzoek gaat door in de Verenigde Staten. De Londense politie geeft aan niet over de autoriteit te beschikken om verder te gaan met de zaak. Als Amerikaanse diensten echter vragen om documenten of aanwijzingen dan zal het die geven.

Prins Andrew is een van de kopstukken in de zaak Epstein. Jeffrey Epstein werd in 2019 wereldnieuws. De zakenman en lobbyist werd beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. Opvallend kenmerk van de zaak Epstein is de betrokkenheid van vele bekende en rijke mensen. Onder meer oud-president Clinton, Bill Gates en Woody Allen hadden nauw contact met hem. Zijn privé vliegtuig stond ook wel bekend als de ‘Lolita Express’, naar het controversiële boek ‘Lolita’ van de schrijver Vladimir Nabokov.

Door zich naar zijn eiland te begeven en seks te hebben met minderjarigen werden de betrokkenen, waaronder velen met geld en aanzien, chantabel. Dat gaf Epstein veel macht. Dat zou ook de reden zijn geweest dat hij een eerdere veroordeling in 2008 voor het grootste deel thuis mocht uitzitten. Over zijn dood gaan veel verhalen de ronde. Volgens officiële berichten pleegde hij zelfmoord in zijn cel. Anderen vinden dit echter onwaarschijnlijk en spreken van moord. Het feit dat de cel van Epstein werd bewaakt en twee camera’s bij zijn cel niet bleken te werken, voedden theorieën van moord: hij wist te veel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: