Pakistaanse regionale invloed neemt toe

pakistaanse-regionale-invloed-neemt-toe

11-10-21 04: 20: 00,

In de afgelopen maanden heeft Pakistan in de nasleep van de gebeurtenissen in Afghanistan zijn regionale invloed opvallend vergroot, een feit dat niet alleen door de meest actieve internationale actoren, maar ook door Pakistan zelf is opgemerkt.

Zo benadrukte de Pakistaanse minister van Informatie en Omroep Fawad Ahmed Chaudhry op een zakenconferentie in Islamabad in september 22 het toegenomen regionale belang van zijn land door erop te wijzen dat Pakistan onder premier Imran Khan nu een mondiale besluitvormer is geworden. Ter staving van zijn bewering benadrukte de minister dat Pakistan actief deelneemt aan de inspanningen van de Taliban om een inclusieve Afghaanse regering te vormen (verboden in Rusland) en bezig is Gwadar en Karachi via Mazar-i-Sharif per spoor met Centraal-Aziatische landen te verbinden als onderdeel van de uitvoering van het China-Pakistan Economic Corridor-project. Daarnaast heeft de regering 1,100 verschillende projecten geïnitieerd waarbij ook andere landen betrokken zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: