Teheran – Riyad: het ijs lijkt te breken

teheran-–-riyad:-het-ijs-lijkt-te-breken

11-10-21 12: 59: 00,

Vertegenwoordigers van Saudi-Arabië en Iran hielden een nieuwe gespreksronde in Bagdad. Irak treedt nu op als bemiddelaar om de twee landen te helpen de spanningen te verminderen. Tijdens de bijeenkomst werden naar verluidt “onopgeloste kwesties tussen de twee landen besproken overeenkomstig de eerder overeengekomen routekaart, met inbegrip van diplomatieke vertegenwoordiging tussen de twee landen” De Iraakse pers merkte op dat, hoewel de bijeenkomst niet op ministerieel niveau plaatsvond, de onderhandelingen “positief” genoemd kunnen worden.

Het was de eerste ontmoeting tussen de twee landen na de beëdiging van de nieuwe president van Iran. Onlangs is Irak begonnen een actieve rol te spelen als bemiddelaar in de regio, vooral tussen Saudi-Arabië en Iran, wier rivaliteit vaak tot dodelijke gevolgen heeft geleid in Irak en andere delen van de regio. De besprekingen tussen de twee landen over het verminderen van de spanningen komen op een moment dat Saoedi-Arabië probeert zijn jarenlange oorlog in Jemen te beëindigen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: