Waar de Amerikaanse miljarden in Afghanistan naar verdwenen zijn

waar-de-amerikaanse-miljarden-in-afghanistan-naar-verdwenen-zijn

11-10-21 01: 27: 00,

In Afghanistan zijn tientallen, zo niet honderden miljarden dollars verdwenen die de VS hadden willen uitgeven voor de opbouw van het land en het leger. In de VS worden hierover nu vragen gesteld, en de opkomende voorbeelden van wanbeheer en corruptie in Afghanistan die door VS-functionarissen in de doofpot zijn gestopt, zijn indrukwekkend.

Nadat het VS-leger Afghanistan is ontvlucht, krabt men zich in de VS op het hoofd en groeit de ontevredenheid in het land, want nu beginnen de VS-burgers, die veel gevoeliger zijn voor verspilling van hun belastinggeld dan Duitsers, die gewoonlijk gewoon hun schouders ophalen, zich af te vragen waar het allemaal om te doen was. Zolang er een oorlog gaande was, vonden de Amerikaanse burgers nog steeds dat de uitgaven gerechtvaardigd waren en een goed doel dienden.

Maar de vlucht van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan was nog vernederender dan de oude beelden van de vlucht uit Vietnam, die nog steeds een open wonde zijn in de Amerikaanse samenleving.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: