Waarom de linkse kerk het christendom aanvalt – Café Weltschmerz

waarom-de-linkse-kerk-het-christendom-aanvalt-–-cafe-weltschmerz

11-10-21 11:14:00,

‘Geen christen in Nederland zal je de keel doorsnijden als je zijn religie aanvalt.’ Dat zijn de woorden van Zihni Özdil. In zijn column voor Elsevier Weekblad schrijft de publicist, oud-politicus en historicus dat ‘progressief Nederland’ moet ophouden met christenen bashen. Veel te makkelijk, én gevaarlijk.

‘Deze week genoot progressief Nederland weer van een ‘triomf’. Een verbod op de beginselverklaring die sommige christelijke scholen ouders vragen te ondertekenen om de identiteit van de school te onderschrijven. Poeh. Moedig hoor.’ Özdil vindt het ‘lekker makkelijk en risicoloos’ en stelt dat er gemeten wordt met twee maten. Hij geeft een aantal voorbeeldtwiten daarvan.

Als politicus voor GroenLinks zette hij vraagtekens bij de financiering van scholen door islamitische dictaturen zoal Saudi-Arabië. Hij werd teruggefloten door een partijgenoot. Diens reactie was: ‘wij moeten niet besluiten wat deugt.’  Vreemd, vindt de columnist: ‘Dat ze zelf carrière heeft gemaakt door continu te ‘besluiten wat deugt’ inzake de Hongaarse premier Viktor Orbán en Hongarije was blijkbaar irrelevant.’

Een ander voorbeeld: De SGP had alle Kamerleden een stuk taart getrakteerd vanwege het 100-jarig bestaan van de gereformeerde politieke partij. Uit principe at een voormalige partijgenoot van Özdil geen stuk taart. “Principes vergen ook principiële grenzen,” geeft de publicist toe. “Ware het niet dat dit Kamerlid het mij in dezelfde adem altijd moeilijk maakte in fractievergaderingen wanneer ik, als woordvoerder integratie, mijn groene en linkse idealen wilde omzetten in het bestrijden van de islamitische SGP.”

Özdil ergert zich aan het feit dat hij kritische geluiden over de  Gulen-beweging voor zich moest houden. Net als over De Grijze Wolven en de Moslimbroederschap. Hoe kan het toch dat progressieven hun mond houden over vele conservatieve en zelfs fascistisch religieuze bewegingen en ze vaak zelfs subsidieert? vraagt hij zich af.

‘De realiteit is dat het christendom de basis is van de Nederlandse identiteit. Van de Statenbijbel – waardoor we een eenheidstaal hebben – tot de boodschap van Jezus van ultieme vergeving en naastenliefde: de waarden waarvoor het christendom staat, dienen in Nederland juist te worden gekoesterd en beschermd.’

Maar het tegendeel is waar, ziet Özdil. In zijn ogen vernederen ‘zogenaamde progressievelingen’ de christenen in Nederland. Dat moet stoppen: ‘Pik niet langer dat het Nederlandse christendom op het publieke schavot wordt gezet door zogenaamde progressievelingen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: