“Als slaven zich hadden ingesmeerd met baby-olie, dan waren we misschien al honderd jaar eerder bevrijd” – Café Weltschmerz

“als-slaven-zich-hadden-ingesmeerd-met-baby-olie,-dan-waren-we-misschien-al-honderd-jaar-eerder-bevrijd”-–-cafe-weltschmerz

12-10-21 07:40:00,

“Als slaven korte broekjes aan hadden en zich hadden ingesmeerd met baby-olie, dan waren we misschien al honderd jaar eerder bevrijd.” Het zijn de woorden van Dave Chappelle. De populaire en controversiële comedian maakt in zijn show The Closer een uur lang grappen over mensen uit de LGBTQ+ gemeenschap. Dat is niet bij iedereen goed gevallen.

De laatste show van Dave Chappelle is sinds kort te zien op Netflix en dat heeft voor opschudding gezorgd op social media. Niet alleen de comedian maar ook de streamingdienst moet zich verantwoorden. In een interne memo van Netflix-CEO Ted Sarandos staat het volgende: ‘Velen van jullie vragen zich af waar we de lijn trekken. We keuren content af als het aanzet tot haat of geweld, en we denken niet dat The Closer over die grens gaat. Ik zie wel dat het verschil tussen commentaar en schade soms moeilijk te zien is. Vooral met stand-up comedy, dat het moet hebben van het opzoeken van grenzen.’

Meer over de reactie van Netflix op de kritiek vind je hier.

Douglas Murray is een Engelse schrijver van boeken zoals The Madness of Crowds. Hij schrijft en spreekt regelmatig over onderwerpen zoals diversiteit en de LGBTQ+ beweging. Hij stelt op Twitter: ‘Dave Chappelle is een genie. Kijk The Closer gewoon. Onwaarschijnlijk grappig, verrassend gevoelig en gebracht met meer moed en fatsoen dan al zijn critici bij elkaar.’

Uncontroversial opinion, but Dave Chappelle is a genius. Just watched The Closer. Unbelievably funny, surprisingly moving and displays more courage and decency than all his critics combined.

— Douglas Murray (@DouglasKMurray) October 10, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: