Azerbeidzjan is geïsoleerd geraakt toen het het potentieel had om een regionaal knooppunt te worden

azerbeidzjan-is-geisoleerd-geraakt-toen-het-het-potentieel-had-om-een-regionaal-knooppunt-te-worden

12-10-21 01: 24: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Azerbeidzjan, met de steun van Turkije en Syrische huurlingen, waren de onbetwiste overwinnaars van de 2020 Nagorno-Karabach Oorlog na het terugwinnen van het grootste deel van het grondgebied van de Armeense controle. Verwacht werd dat, nu het grootste deel van Nagorno-Karabach onder Bakoe’s controle is, nieuwe handels- en transportcorridors zouden worden geopend en Azerbeidzjan een onmisbaar verbindingsknooppunt in de Kaukasus zou worden. Hoewel de mogelijkheid bestaat dat een handelscorridor met Turkije wordt geopend en zich uitbreidt tot het Turkse hart van Centraal-Azië, heeft de vijandige en agressieve houding van Azerbeidzjan er ook toe geleid dat India en Iran elders op zoek gaan naar economische betrekkingen met Europa.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: