*****Breaking News**** Saar Van Olmen heeft het!

*****breaking-news****-saar-van-olmen-heeft-het!

12-10-21 02:02:00,

Gelezen 929

copy paste art. Wetenschappers hebben het coronavirus wél geïsoleerd. Het virus is helaas echt.

SAAR VAN OLMEN – 20 JANUARI 2021

https://factcheck.vlaanderen/factcheck/wetenschappers-hebben-coronavirus-wel-geisoleerd

“Het coronavirus is nog nooit geïsoleerd.” en “Is de nieuwe Britse variant wel ooit onder de microscoop verschenen?” Een artikel in het Nederlandse internetmedium “De Bataafsche Courant” wil de indruk wekken dat wetenschappers die het coronavirus bestuderen eigenlijk niet weten waar ze mee bezig zijn. Maar de claims van “De Bataafsche Courant” zijn niet juist.

Zo beweert de auteur bijvoorbeeld dat in Nederland niemand alleen aan COVID-19 is overleden. In sommige Amerikaanse staten zou ook 40% van de COVID-19 sterfgevallen aan schotwonden zijn overleden. En COVID-19 zou maar een griepje zijn. Dat klopt niet. De Courant wil vooral ook de risico’s van corona minimaliseren, maar als we naar de sterftecijfers kijken, is het heel duidelijk dat corona echt wel een probleem is.

HET CORONAVIRUS IS ECHT EN HET IS GOED BESCHREVEN.

“De Bataafsche Courant” beweert dat “nog steeds niet één virusje is geïsoleerd”. Een factcheck van Full Fact haalt meerdere bronnen aan waaruit blijkt dat het virus wel degelijk is gedetecteerd en bestudeerd door wetenschappers.

OOK DE BRITSE VARIANT IS BESCHREVEN

In het Verenigd Koninkrijk werd er recent een nieuwe mutatie van het virus waargenomen die besmettelijker zou zijn dan de versie die we al kennen. Het gaat om de afstamming B.1.1.7. Het artikel in “De Bataafsche Courant” twijfelt aan het bestaan van die mutatie.

Volgens een artikel van Imperial College is de mutatie ontdekt in november. Ook een artikel van het COVID-19 Genomics Consortium toont data over de mutatie. Er zijn verschillende stalen van de Britse variant genomen. De wetenschap weet dus hoe B.1.1.7 eruit ziet.

COVID-19 IS DERDE MEEST VOORKOMENDE DOODSOORZAAK IN DE VS

“De Bataafsche Courant” beweert ook dat er in de VS staten zijn waar 40% van de Amerikaanse COVID-19 sterfgevallen eigenlijk aan schotwonden zijn overleden. De auteur geeft geen enkele bron voor die claim.

Het klopt wel dat er in sommige staten in een aantal gevallen verkeerd is geteld. Zo zouden er in Grand County, Colorado twee van de vijf corona-doden overleden zijn aan schotwonden. De overledenen zouden besmet geweest zijn,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: