De discrete charme van het kapitaal

de-discrete-charme-van-het-kapitaal

12-10-21 12: 00: 00,

“Het afzien van elke confrontatie met het kapitaal heeft een verwoestend effect gehad op de SPD”, aldus Olaf Scholz in een politiek strategiedocument uit de 1980 jaren. De staat, zo zei Scholz destijds, was een “instrument van het kapitaal om zijn belangen af te dwingen”. Achter dergelijke kernachtige slogans ging een grondige sociale analyse van de politicus schuil, die vandaag actueler lijkt dan ooit en een nieuwe lezing verdient. Multipolar presenteert fragmenten – en blikt terug op Scholz’ carrière en de zelden belichte keerpunten daarin.

PAUL SCHREYER, 12. Oktober 2021, 0 reacties

Dat Olaf Scholz in zijn jeugd antikapitalistische denkbeelden verkondigde is algemeen bekend en wordt af en toe in de media vermeld. Meestal blijft het bij enkele korte citaten, waarvan de context niet verder wordt besproken en die door Scholz worden becommentarieerd als “fouten die ik achter de hand heb”. Hij verklaarde ooit aan de FAZ : “Destijds was dat mijn overtuiging. Het was fout.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: