De productie van kunststoffen – en de fossiele-brandstofindustrie die haar voedt – veroorzaakt ‘enorme’ wereldwijde verwoesting, zo blijkt uit onderzoek

de-productie-van-kunststoffen-–-en-de-fossiele-brandstofindustrie-die-haar-voedt-–-veroorzaakt-‘enorme’-wereldwijde-verwoesting,-zo-blijkt-uit-onderzoek

12-10-21 05: 10: 00,

De Defender ondervindt censuur op veel sociale kanalen. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van het nieuws dat ertoe doet door u te abonneren op ons topnieuws van de dag. Het is gratis.

Gedurende ongeveer zes decennia heeft de Formosa Plastics Group voorrang gegeven aan winst en de arbeids-, milieu- en volksgezondheidsvoorschriften genegeerd op verschillende plaatsen in de wereld, van de Golfkust tot Vietnam tot Illinois – en in zijn kielzog een spoor van dodelijke ongelukken en vervuilende stoffen achtergelaten dat exemplarisch is voor de wereldwijde bedreigingen van de hele petrochemische industrie voor de mensenrechten en de biosfeer.

Dat staat in een nieuw rapport dat eind vorige week werd gepubliceerd, getiteld Formosa Plastics Group: A Serial Offender of Environmental and Human Rights (A Case Study), het hoogtepunt van een twee jaar durend onderzoek naar de in Taiwan gevestigde multinationale onderneming, uitgevoerd door het Center for International Environmental Law (CIEL), het Center for Biological Diversity,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: