Durf meer Denemarken!

durf-meer-denemarken!

12-10-21 09: 56: 00,

Wie dezer dagen onze noorderbuur Denemarken bezoekt, maakt tegelijk een reis terug naar het “oude normaal”. Sinds 10. September, alle Corona maatregelen zijn daar opgeschort. De afgelopen week heb ik het genoegen gehad een beeld te krijgen van een land dat veel gelijkenis vertoont met het onze, maar ook in vele opzichten totaal verschillend is, vooral in deze tijd. Men kan alleen maar hopen dat dit niet alleen een blik in het verleden kan zijn, maar ook een blik in de toekomst – een blik in een land dat – in tegenstelling tot Duitsland – heeft begrepen hoe rationeel op Corona te reageren. Door Jens Berger.

Als je het “World Happiness Report” mag geloven, is Denemarken al vele jaren een van de gelukkigste landen ter wereld. En daar is een goede reden voor. Meer dan bijna enig ander land is Denemarken er de afgelopen decennia in geslaagd een evenwicht te vinden tussen een sterke staat en een uitgesproken verlangen naar vrijheid.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: