“Feiten, fabels & Nieuwsuur” – brekend nieuws op Blckbx – Café Weltschmerz

“feiten,-fabels-&-nieuwsuur”-–-brekend-nieuws-op-blckbx-–-cafe-weltschmerz

12-10-21 09:39:00,

‘Nieuwsuur zou met een grote rectificatie moeten komen, want eigenlijk is alles aan dit item niet waar.’ Dat zijn de woorden van onderzoeksjournalist Annelies Strikkers. Ze slaan op een uitzending van Nieuwsuur van 1 september jl. waarin de dood van een ongevaccineerde  39-jarige vrouw uit Kerkrade werd geportretteerd als coronadode. In de studio van Blckbx gaat ze samen met Flavio Pasquino in op ‘feiten, fabels & Nieuwsuur.

Het begon op 1 september met een uitzending van Nieuwsuur. Een 39-jarige vrouw uit Limburg werd daarin voorgesteld als ‘overleden aan corona’. Twee weken later besteedde Pasquino daar aandacht aan voor Blckbx tv. Hij deelde er zijn twijfels over het verhaal. Onder meer de claim van huisarts Donna Lenders dat de betrokkene met vaccin nog geleefd zou hebben werd besproken, en journalist Hein Hansen van het actualiteitenprogramma kwam aan het woord.

Nu is er de follow-up. Naast Strikkers komt ook een forensisch arts aan het woord, evenals een patholoog. Ook Hansen krijgt de ruimte. Hij doet dat onder meer met een opmerkelijke uitspraak over coronadoden en onderliggend lijden.

“Feiten, fabels & Nieuwsuur”. Over hoe een “Corona-fabel” een feit werd…

VIDEO: https://t.co/IV2kWLKIwf @Nieuwsuur @rudybouma @MTweebeeke @GGDGHORNL @rivm @hugodejonge @MinPres @mkeulemans @mariannezw @yvesgijrath @MinVWS @annstrikje @Gem_Kerkrade @RTLnieuws @geenstijl pic.twitter.com/XYStAYOAat

— BLCKBX (@blckbxnews) October 11, 2021

Strikkers concludeert na een beschouwing van 40 minuten: “Alles aan dit item klopt niet, van welke kant je het ook bekijkt. Wat de huisarts heeft gezegd klopt niet, feiten zijn niet gecheckt, en er is geen hoor- en wederhoor toegepast. De claim dat een 39-jarige vrouw aan corona zou zijn overleden is ook onjuist.”

De gehele uitzending van Blckbx is hier te zien. Een teaser op YouTube vind je hieronder.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: