Greta, Klimaat en Corona

greta,-klimaat-en-corona

12-10-21 01: 00: 00,

Wie wil nagaan aan wie hij dat te danken heeft, moet het boek “Greta, Klimaat en Corona” (1) lezen dat op 1 oktober 2021 door de vereniging zonder winstoogmerk “Der Politikchronist” is gepubliceerd.

Het boek beschrijft de ontwikkeling van de klimaatbeweging, noemt de belangrijkste hoofdrolspelers en met welke middelen zij “de wereld willen redden”. Het gaat dus niet om de vraag of CO2 het grootste door de mens veroorzaakte probleem in de wereld is, maar om de vraag wie deze bewering in de politiek heeft gebracht, hoe en waarom. Greta Thunberg speelt daarin wel een rol, maar heel andere krachten hebben die rol bepaald.

Hier volgt nu het hoofdstuk “Milieubescherming als redder van het kapitalisme?” als inzicht in de teksten.

Bij alle projecten die door de “non-profit” NGO’s en regeringen worden gepromoot, gaat het nooit om het bespreken van een alternatief voor het kapitalisme, dat afhankelijk is van groei en uitbuiting. De duivel moet met Beëlzebub worden uitgedreven; iets anders is niet aan de orde. Behalve de eis dat zij die het minst profiteerden van de uitbuiting nu het meest moeten bijdragen aan verandering.

Op 25. Augustus 2015 men kon een typische doelstelling van het beleid van de “milieuactivisten” in de gelederen van het establishment lezen in The Atlantic.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: