Het Zemmour fenomeen, door Guillaume Durocher

het-zemmour-fenomeen,-door-guillaume-durocher

12-10-21 04: 10: 00,

Frankrijk gonst van het nieuws dat Eric Zemmour â een rechtse pundit â mee mag doen aan de presidentsverkiezingen die voor april gepland zijn 2022. Volgens opiniepeilingen kan Zemmour rekenen op tweecijferige steun en mogelijk zelfs Marine Le Pen en de mainstream conservatieve kandidaten verslaan, waardoor hij het in de tweede ronde zou moeten opnemen tegen zittend president Emmanuel Macron.

Zemmour zou volgens diezelfde peilingen in dit scenario ongeveer 45% van de stemmen winnen. Dat is niet echt een overwinning, maar zo vroeg in het spel is het precies het soort steun dat Brexit en Donald Trump kregen voor hun triomfen in 2016.

Maar wie is Eric Zemmour? De pundit is in Frankrijk al vele jaren vrijwel een begrip. Hij is verwant aan Tucker Carlson in Amerika: zowat de enige stem in de TV-nieuwsmedia die effectief, hoewel meestal niet expliciet,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: