Meer over het herstel van de inter-Koreaanse communicatielijnen

meer-over-het-herstel-van-de-inter-koreaanse-communicatielijnen

12-10-21 08: 50: 00,

In ons vorige stuk over inter-Koreaanse betrekkingen stipten we de opmerking van Kim Yoo-jung aan dat bij “handhaving van onpartijdigheid en respect voor elkaar” zowel het herstel van het Noord-Zuid-bureau als de inter-Koreaanse top constructief besproken zouden kunnen worden. “Te zijner tijd zal ook het einde van de oorlog worden afgekondigd” In deze periode heeft Noord-Korea een stap voorwaarts gezet die Zuid-Korea heeft weten te overschatten.

Op 4 oktober, 2021, zijn de directe communicatielijnen tussen Zuid-Korea en Noord-Korea weer in gebruik genomen nadat Pyongyang vanaf augustus 55 dagen lang de telefoon van Seoul niet had beantwoord 10 vanwege protesten tegen de jaarlijkse gezamenlijke oefeningen van Zuid-Korea en de VS.

Laten we niet vergeten dat het verbreken en weer opbouwen van de banden een aan-en-uit proces is. In 2020 bijvoorbeeld werden de communicatielijnen op initiatief van Pyongyang opgeschort vanwege propagandapamfletten die verspreid werden door “mensenrechtenorganisaties” van Noord-Koreaanse vluchtelingen die in Zuid-Korea actief zijn.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: