Net als in de Tweede Wereldoorlog, is Rusland hier om Europa te redden

net-als-in-de-tweede-wereldoorlog,-is-rusland-hier-om-europa-te-redden

12-10-21 04: 20: 00,

Het belangrijkste onderwerp van recente publicaties in de Europese media was de discussie over de recordprijzen voor gas. Daardoor wordt de bevolking van de landen van de Europese Unie met een echte schok bedreigd en nadert de Europese industrie een kritiek punt. De gas- en elektriciteitsprijzen breken elke dag nieuwe records, en sommige energie-intensieve bedrijven leggen hun productie stil omdat het te duur wordt om ze in stand te houden. De situatie zou kunnen verergeren als de energiecrisis van een prijsschok in een tekort overgaat, en dan zouden meer industrieën een beslissende stap moeten zetten door over te schakelen.

De discussie over de stijgende energieprijzen was een heet hangijzer op de vergadering van de EU-ministers van Financiën, die op 4 oktober in Luxemburg is begonnen. Tegen deze achtergrond is in de EU reeds een geografische tweedeling ontstaan: Oost-Europa vreest een brandstofcrisis, terwijl hernieuwbare energiebronnen duurder worden in West-Europese landen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: