Neurotoxische bestrijdingsmiddelen in verband gebracht met verhoogd risico op de ziekte van Lou Gehrig

neurotoxische-bestrijdingsmiddelen-in-verband-gebracht-met-verhoogd-risico-op-de-ziekte-van-lou-gehrig

12-10-21 06: 36: 00,

Uit een studie gepubliceerd in Neurotoxicology blijkt dat blootstelling aan veel voorkomende neurotoxische pesticiden, waaronder glyfosaat, paraquat en chloorpyrifos, het risico op amyotrofische laterale sclerose, ofwel de ziekte van Lou Gehrig, kan verhogen.

De Defender heeft te maken met censuur op veel sociale kanalen. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van het nieuws dat ertoe doet door u te abonneren op ons topnieuws van de dag. Het is gratis.

Elk jaar wordt bij ongeveer 5,000 mensen in de VS de diagnose amyotrofische laterale sclerose (ALS) gesteld, oftewel de ziekte van Lou Gehrig.

De ziekte dooft de vurende zenuwcellen uit, waardoor de verbindingswegen tussen onze hersenen en spieren worden verbroken. Mensen verliezen geleidelijk hun vermogen om te lopen, praten, eten – en uiteindelijk hun laatste adem – binnen twee tot vijf jaar. Niemand kent de oorzaken, niemand kent de remedie.

Maar een studie gepubliceerd in september in het tijdschrift Neurotoxicology werpt licht op een mogelijke bijdrage aan de ziekte: blootstelling aan bestrijdingsmiddelen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: