Prijzen exploderen in de gas strijd

prijzen-exploderen-in-de-gas-strijd

12-10-21 03: 08: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze homepage te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

De gasprijsexplosie treft Europa op het kritieke moment van economisch herstel na de desastreuze gevolgen van de 2020 lockdowns. Achter de verklaring dat de prijsstijging te wijten zou zijn aan de toenemende vraag en het afnemende aanbod, gaat een veel complexer scenario schuil, waarin financiële, politieke en strategische factoren een hoofdrol spelen.

De Verenigde Staten beschuldigden Rusland ervan gas als een geopolitiek wapen te gebruiken, door de leveringen te beperken om de Europese regeringen te dwingen langetermijncontracten met Gazprom te sluiten, zoals Duitsland deed met de North Stream-pijpleiding. Washington drong er bij de Europese Unie op aan zich te bevrijden van haar “energieafhankelijkheid” van Rusland en van zichzelf een “gijzelaar” van Moskou te maken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: