Reden van staat – wat is dat?

reden-van-staat-–-wat-is-dat?

12-10-21 07: 00: 00,

Laten we over één ding vooraf duidelijk zijn: het is verstandig en noodzakelijk en ook verplicht dat wij ertoe bijdragen dat Israëli’s veilig in Israël kunnen wonen. Dat wij Duitsers daarvoor willen zorgen, volgt uit het feit dat wij verantwoordelijk zijn voor de dood van minstens 6 miljoen Joden. Het is begrijpelijk dat de nog steeds bondskanselier Angela Merkel deze verantwoordelijkheid nu even goed ziet als vroeger 2008, hoewel deze zorg voor Israël wordt uitgeoefend over de ruggen van de Palestijnen. Het feit dat Merkel een term introduceert die zowel afgezaagd als gevaarlijk is – reden van staat – om de verantwoordelijkheid voor Israëls veiligheid te versterken, is niet gerechtvaardigd. Mevrouw Merkel heeft al op 18. Maart 2008 voor de Knesset: “Iedere bondsregering en iedere kanselier vóór mij hebben zich verbonden aan de bijzondere historische verantwoordelijkheid van Duitsland voor de veiligheid van Israël. Deze historische verantwoordelijkheid van Duitsland maakt deel uit van de staatsreden van mijn land.” De term reden van staat bestaat niet in het dagelijks leven van ons politieke leven.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: