Turkije, teleurgesteld door Biden, wil nauwere banden met Rusland

turkije,-teleurgesteld-door-biden,-wil-nauwere-banden-met-rusland

12-10-21 08: 59: 00,

Terwijl het buitenlands beleid van de VS voortdurend expliciet verschuift van zijn decennia oude focus op het Midden-Oosten naar Zuidoost-Azië om het hoofd te bieden aan wat het beschouwt als de grootste uitdaging voor de VS in de 21ste eeuw, namelijk China, vinden er ingrijpende veranderingen plaats in de banden van de VS met veel staten in het Midden-Oosten/de Golf, waaronder zijn oude bondgenoten. De terugtrekking van de VS uit het Midden-Oosten – waardoor ook het bondgenootschap met Saudi-Arabië werd verbroken – wijst niet alleen op een afnemend belang van de VS in de regio, maar maakt ook duidelijk waarom de VS Turkije niet langer aan hun zijde nodig hebben. Ook al is Turkije nog steeds een NAVO-bondgenoot, de voortdurende kloof tussen de VS en de EU zet de laatste steeds meer in de richting van een herdefiniëring van de banden met Rusland, alsook de oprichting van een Europese militaire macht, wat Turkije in staat stelt zijn strategische banden met Rusland nog openlijker en krachtiger na te streven dan de afgelopen jaren het geval is geweest.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: