Uit de trog

uit-de-trog

12-10-21 10: 00: 00,

“Zullen ze niet snel weer loskomen? … Overwegende dat … ik luister zelfs niet meer naar het nieuws. Ik ben gewoon moe.” Ik voel me al maanden hetzelfde als een kennis. Ik werd voor het eerst achterdochtig toen ik me onverwacht moe, uitgeput en neerslachtig voelde tijdens de mooiste en zonnigste maanden van het jaar – de tijd waarin ik gewoonlijk veel energie heb. Soms vroeg ik me af of ik misschien al in de buurt van een depressieve stemming was.

In ieder geval bestaat er volgens het tijdschrift Focus een speciale naam voor de uitputting die veroorzaakt wordt door de zenuwslopende ups en downs van politieke maatregelen, de onzekerheid en vermoedelijk ook het gevoel overgeleverd te zijn aan steeds nieuwe beperkingen: de zogenaamde corona burnout (1).

Hoe lang zal de crisis nog duren? Wanneer komt er een eind aan deze emotionele stress? Wanneer komen we eindelijk terug in rustiger vaarwater en een lichtere omgeving op deze reis? Deze vragen spelen door mijn hoofd op rustige momenten, altijd als ik niet kan geloven hoe ver we zijn verwijderd van ons oude bestaan en hoe onherbergzaam de weg is die we nu afleggen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: