VS legt Cambodjaanse leiders sancties op temidden van rivaliteit VS-China

vs-legt-cambodjaanse-leiders-sancties-op-temidden-van-rivaliteit-vs-china

12-10-21 08: 55: 00,

Het Zuidoost-Aziatische land Cambodja, bewoond door 16 miljoen mensen, en nog herstellende van de decennialange beroering rond Amerika’s oorlog met Vietnam, is opnieuw het doelwit van de VS omdat het Washington’s regionale ambities in de weg staat.

Op het eerste gezicht lijkt het Radio Free Asia (RFA) -artikel , “US Lawmakers Pass Legislation Targeting Political Repression in Cambodia,” erop te wijzen dat de VS maatregelen neemt tegen een repressief regime, gewoon om de mensenrechten te bevorderen.

In werkelijkheid gebruiken de VS opnieuw cynisch het rookgordijn van de bevordering van de mensenrechten om een van Pekings nauwste bondgenoten in de ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische staten) aan te pakken. Meer specifiek willen de VS de Cambodjaanse regering straffen voor het ontwortelen van de door de VS gesponsorde oppositie die Washington hoopte te kunnen vervangen door de huidige Cambodjaanse regering in een poging om de banden tussen Phnom Penh en Peking te doorsnijden.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: