Wat er echt gebeurde in Charlottesville, deel I, door F. Roger Devlin

wat-er-echt-gebeurde-in-charlottesville,-deel-i,-door-f.-roger-devlin

12-10-21 04: 00: 00,

Credit Image: © Michael Nigro/Pacific Press via ZUMA Wire

Credit Image: © Michael Nigro/Pacific Press via ZUMA Wire

Anne Wilson Smith, Charlottesville Untold: Inside the Unite the Right Rally, Shotwell Publishing, 2021, 396 pagina’s, $24.95 paperback, $5.00 e-versie van uitgever

BESTEL HET NU

Niets heeft mij de oneerlijkheid van de Amerikaanse journalistiek zo duidelijk gemaakt als het kijken naar de grote nieuwszenders die ons vertelden wat er gebeurde in Charlottesville, Virginia, op augustus 12, 2017. Terwijl een duizendtal Amerikaanse burgers vreedzaam trachtten samen te komen om te protesteren tegen de verwijdering van een monument voor Robert E. Lee, bracht de pers het land en de wereld in vervoering met een onthutsend verhaal over neonazi’s die een vreedzame zuidelijke stad aanvielen. Deze legende blijft voortbestaan, een case-study ter ondersteuning van het oude adagium dat een leugen de halve wereld rondreist voordat de waarheid haar laarzen kan aantrekken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: