Wil Hugo de Jonge gevaccineerde jongeren overhalen tot vaccinatie? – Café Weltschmerz

wil-hugo-de-jonge-gevaccineerde-jongeren-overhalen-tot-vaccinatie?-–-cafe-weltschmerz

12-10-21 08:15:00,

Mensen die naar de bioscoop willen, moeten hun coronapas laten zien. Van de filmbezoekers zal het aandeel gevaccineerden veel groter zijn dan het gedeelte dat zich heeft laten testen voor hun uitje. Het is dan ook opmerkelijk dat de overheid een reclamevideo voor vaccinatie heeft gemaakt voor in de bioscoop. Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu uit zijn ongeloof: ‘Is er dan echt niemand bij het ministerie van Volksgezondheid die dan zegt: Maar Hugo…’

De overheid heeft een campagne opgezet om meer jongeren te bereiken. Volgens GeenStijl is die overigens vooral gericht op jongeren met een niet-Westerse achtergrond. Onder meer onderstaande ‘rapvideo’ met GGD-arts Ashis Brahma moet de doelgroep overhalen zich te laten vaccineren.

Kosten noch moeite zijn gespaard, Brahma heeft ook de hoofdrol in een korte actiefilm die is gemaakt om de jongeren te bereiken.

Over de kwaliteit van het filmpje en de toon van de boodschap valt te twisten. Over de noodzaak van vaccinatie voor jongeren al helemaal. En is het wel een goed idee om zo’n filmpje in de bioscoop te laten zien?

Is er dan echt niemand bij @MinVWS die dan zegt: maar Hugo…

… ongevaccineerde jongeren komen de bios toch niet in? 🤦🏻‍♂️ en laten jongeren zich wel testen om naar de bios te gaan? https://t.co/iJ7cuoTNJX

— Tunahan Kuzu (@tunahankuzu) October 7, 2021

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: