[Corona vervalsingen in Zwitserse media

[corona-vervalsingen-in-zwitserse-media

13-10-21 10: 30: 00, Schweizer Zeitungen.

Publiziert: 13. Oktober 2021
Deel op: Twitter / Facebook / Telegram

Corona-vervalsingen in de Zwitserse media: drie recente voorbeelden.

1) Vaccinatiereacties

Diverse Zwitserse media berichtten onlangs dat de Zwitserse Youtuber “Sputim” goedgelovige vaccinatiesceptici om de tuin had geleid door hen een nepwebsite aan te smeren met onrealistische vaccinatieschade, zoals met name “ontploffende hoofden”. Maar de Zwitserse media – waaronder Tages-Anzeiger, SRF en Watson – trapten zelf in een vervalsing: omdat “Sputim” de “exploderende hoofden” pas achteraf op de website toevoegde, zoals archiefitems bewijzen.

Context: In Zwitserland zijn momenteel meer dan 10’000 ernstige vaccinatiereacties en ongeveer 250 vaccingerelateerde sterfgevallen te verwachten. Het vaccin Moderna, dat vooral in Zwitserland wordt gebruikt, is nu in verschillende Scandinavische landen geheel of gedeeltelijk van de markt gehaald vanwege het verhoogde risico op hartschade bij jongens.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: