De Dromers

de-dromers

13-10-21 01: 00: 00,

In een notendop: We leven in tijden waarin linkse politiek eigenlijk gezet zou moeten worden. Vooral omdat deze korte lijst van grieven naar believen kan worden uitgebreid. De verdeeldheid blijft groeien, de kloof tussen armoede en rijkdom wordt groter en groter. Een partij die zichzelf “Die Linke” noemt om zichzelf herkenbaarder te maken, zou tegenwoordig erg populair moeten zijn. Want wij leven in sociaal onrechtvaardige tijden: in een biotoop voor linkse benaderingen. Hoe kan men in zo’n scenario kiezers verliezen? Erger nog, hoe kan het dat men bijna uit het parlement glipt?

Wat ging er mis? Hebben de kiezers weer eens niet begrepen wat hun in het verkiezingsprogramma werd voorgeschoteld? Zo praten alle partijen zich er graag uit na minder geslaagde stemmingen: ze wijten het aan de stompzinnigheid van de soeverein. Waren zij maar wakkerder, waren zij maar niet zo dom geweest, dan hadden zij successen gevierd en niet hun wonden gelikt.

En zo was het ook met links, dat de wereld niet meer begreep. Sahra Wagenknecht werd al snel het mikpunt van kritiek. Voor sommigen was zij degene die de koers van de partij al veel eerder had bekritiseerd – het laatst in haar boek “Die Selbstgerechten”,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: