De gevolgen van Ierlands datacentergroei. Dublin is het grootste datacentrum in de EU

de-gevolgen-van-ierlands-datacentergroei.-dublin-is-het-grootste-datacentrum-in-de-eu

13-10-21 04: 17: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het keuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Terwijl People Before Profit zich opmaakt om een wetsvoorstel in te dienen bij de Dáil Éireann dat nieuwe datacentra in Ierland zou verbieden, bekijkt Alexandra Day de rampzalige gevolgen van deze centra voor het milieu en gemeenschappen.

De wildgroei van datacentra wordt een steeds groter punt van zorg voor milieuactivisten in Ierland. Hoewel de regering de groei van deze centra voorstelt als een kans om te investeren (dankzij het gelobby van Google, Amazon en Microsoft), heeft deze groei catastrofale gevolgen voor de natuurlijke omgeving. Ze zijn vooral gevaarlijk omdat ze, hoewel ze geen schoorstenen hebben die zwarte rook uitbraken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: