De komende heersers

de-komende-heersers

13-10-21 11: 00: 00,

Overspoeld door de dagelijkse waanzin en financieel van generatie op generatie beperkter, blijft er voor de arbeidersklasse steeds minder ruimte over voor creativiteit, gezin en non-conformisme. Het evenwicht tussen werk en privéleven werkt niet, en dat ondanks het feit dat er al tientallen jaren nieuwe visies op een betere, gemakkelijkere toekomst worden gepostuleerd. Ja, we werken fysiek minder door automatisering, robotica en kunstmatige intelligentie (AI), maar onze geest en onze gedachten zijn overgenomen door de nieuwe goden en afgoden waaraan we nu hulde brengen. Bijzondere stress wordt veroorzaakt door de permanente toegankelijkheid die de smartphone ons heeft gebracht.

Het werk eindigt niet langer wanneer u de winkel, de fabriek of het kantoorgebouw verlaat, maar wanneer u offline gaat. In veel bedrijfstakken is er toenemende paniek over het verlies van banen. Op tijd uitschakelen, niet meer reageren op oproepen, mails en chats na een bepaalde tijd vergt bijna moed. Als de bedrijfscultuur dit niet uitdrukkelijk aanmoedigt, is het niet gemakkelijk om digitale beschikbaarheid te vermijden. Als het geen werk is, houden de privé gebruikte aandachtstillers je af van iets productiefs te doen. Concentratiegebrek en aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) zijn ernstige afwijkingen van de nieuwe beschaving, die al decennialang voortdurend toenemen.

In de stad of in het openbaar vervoer lijken veel mensen op een stel op afstand bestuurde zombies.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: