De niet-opgenomen bijdrage van de inactieve

de-niet-opgenomen-bijdrage-van-de-inactieve

13-10-21 10: 00: 00,

door Gönül

Ik geloof niet dat alle “zwijgers” van deze tijd louter passief zijn, wat in deze context impliceert dat zij ondoeltreffend of zelfs medeplichtig zijn en niet deelnemen aan het tegenontwerp van de waanzin. In hoeverre een mens louter consument kan zijn van zulke monsterlijke omwentelingen als wij thans meemaken, zou een afzonderlijke discussie waard zijn.

Overigens reken ik mijzelf ook tot deze tamelijk passieve mensen. Ik heb mezelf nooit in de vuurlinie geplaatst. Maar lange tijd heb ik veel geworsteld met het feit dat ik, ondanks alle urgentie en noodzaak, niet wilde muteren in een echte activist, dat ik niet in staat was mijn grenzen te verleggen of zelfs te doorbreken in het tempo van de gebeurtenissen.

Ik geloofde dat ik absoluut moest toetreden tot de groep van hen die reddingsvuurtorens en ankers werden toen velen van ons dreigden te verdrinken. En ik voelde een grote morele druk om mijn eigen metamorfose tot stand te brengen in de persoon die ik zo graag wilde zijn, me verplicht voelde te zijn, omdat ik diep begaan was met de mensheid. Ik vond het moeilijk te aanvaarden dat de omvang van de waanzin en mijn gewenste persoonlijke transformatie niet vanzelf hand in hand gingen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: