De rode kaart

de-rode-kaart

13-10-21 12: 00: 00,

De legitimiteit van dit verzoek om een referendum wordt verschaft door de Beierse grondwet, die in artikel 18 lid 3 bepaalt dat de Landtag “op verzoek van één miljoen stemgerechtigde burgers bij referendum kan worden herroepen”. Het feit dat het referendum en andere plebiscitaire elementen in de Beierse grondwet zijn opgenomen, is opmerkelijk voor de Amerikanen, en in het bijzonder voor Lucius D. Clay, de plaatsvervangend militair gouverneur van de VS in Duitsland. Hij streefde naar een zo snel mogelijk herstel van de democratische structuren in Duitsland, waarvan Beieren als deel van de Amerikaanse bezettingszone profiteerde.

Tegen deze achtergrond is het des te minder begrijpelijk dat de wil van de burgers wordt genegeerd. Vooral met de verkiezing van de 18. Beierse parlement in oktober 2018 onder leiding van minister-president Markus Söder, is het gevoel toegenomen dat de belangen van de burgers worden genegeerd en de belangen van de Vrijstaat Beieren worden veronachtzaamd. Het aantal kinderen en adolescenten dat wegens aanpassingsstoornissen en stress therapie nodig heeft, is tijdens de Coronamaatregelen in Beieren aanzienlijk gestegen.

Alleen op 30. September 2021 besloot de Landtag de verplichting tot het dragen van maskers op scholen af te schaffen. Tot dan toe moesten maskers worden gedragen tijdens de lessen op school, in de gangen en de toiletten, en tijdens de lessen lichamelijke opvoeding.

De Beierse bevolking werd bijzonder hard getroffen in maart 2020 toen de Beierse deelstaatregering een avondklok instelde.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: