De wereld wacht op een toename van de stroom Afghaanse vluchtelingen en op een onderzoek naar de acties van de westerse coalitie

de-wereld-wacht-op-een-toename-van-de-stroom-afghaanse-vluchtelingen-en-op-een-onderzoek-naar-de-acties-van-de-westerse-coalitie

13-10-21 01: 59: 00,

Volgens verschillende internationale organisaties en berichten in de media kan de wereld binnenkort te maken krijgen met veel vluchtelingen uit Afghanistan. Volgens Filippo Grandi, de Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de VN (UNHCR), die Afghanistan in september bezocht om de humanitaire situatie in het land te beoordelen, wordt “een zeer dramatisch fenomeen van interne ontheemding” waargenomen. Drie en een half miljoen mensen zijn ontheemd. Een paar honderdduizend zijn de afgelopen maanden ontheemd geraakt. “We maken ons echt zorgen over de economische omstandigheden, basisvoorzieningen zoals onderwijs en gezondheidszorg. Als die ineenstorten, krijgen we te maken met een enorme humanitaire crisis en hoogstwaarschijnlijk ook met massale ontheemding.” De UNHCR heeft zijn bezorgdheid geuit dat vluchtelingen naar Centraal-Azië, Pakistan en Iran zouden kunnen trekken, waar al grote aantallen ontheemden uit Afghanistan zijn.

Menigten van inwoners die Afghanistan willen verlaten, stroomden naar het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: