Duitse artsen: hou op met vaccinatiedwang

duitse-artsen:-hou-op-met-vaccinatiedwang

13-10-21 04:00:00,

Het rommelt bij de oosterburen. Artsen spreken zich steeds vaker uit dat het genoeg is met de paniekverhalen van de overheid en media. Zowel de Kassenärztliche Bundesvereinigung (KBV) en Deutschen Krankenhausgesellschaft hebben het helemaal gehad met de maatregelen.

De voorzitter van de Duitse vereniging van ziekenhuizen Gerald Gaß zegt volgens het blad WELT: ‘De door het RKI (het RIVM van Duitsland, red.) en de gezondheidsautoriteiten vastgestelde meldingsprocedures zijn nog steeds ontoereikend en ongeschikt voor een pandemie van deze omvang. Op basis van duidelijk onjuiste en ontoereikende gegevens worden voor miljoenen mensen ernstige beslissingen genomen en worden grondrechten ingeperkt.’
In een interview met de krant BILD eist hij nu dat alle Coronamaatregelen worden opgeheven: ‘Wat de Denen kunnen doen, moeten wij ook kunnen doen. Het is tijd om alle Coronamaatregelen nu te beëindigen, de uitgangssituatie in Duitsland is nu dezelfde als op 10 september in het Scandinavische land, zo niet nog beter.

De vrees voor een opleving van het aantal zieken in Denemarken na opheffing van de maatregelen is niet bewaarheid geworden. Ook de bedbezetting is niet bijzonder hoog. Gaß heeft ook niets op met de maskerplicht (die in Duitsland verder gaat dan in Nederland) noch met de dwang tot inenting. Volgens Gaß moet men vertrouwen op vrijwillige zelfbescherming. ‘Natuurlijk staat het iedereen vrij om zich te blijven beschermen met een masker en afstand – maar de verplichting moet weg.

Al in september liet de Kassenärztliche Bundesvereinigung (KBV) weten geen reden meer te zien voor het nog verder handhaven van de maatregelen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: