Franse minister van Financiën geeft onafhankelijkheidsverklaring af – van de V.S., door John V. Walsh

franse-minister-van-financien-geeft-onafhankelijkheidsverklaring-af-–-van-de-vs,-door-john-v.-walsh

13-10-21 04: 00: 00,

âEr blijven duidelijke verschillen tussen Frankrijk en de V.S., zegt de Franse minister,â is de kop van een opmerkelijk stuk dat vandaag in de New York Times verschijnt. De minister, Bruno Le Maire, is brutaal openhartig over de aard van de verschillen zoals de citaten hieronder illustreren. (Nadrukken in de citaten zijn jvwâs.) In feite komen ze neer op een onafhankelijkheidsverklaring van Frankrijk en de EU van de VS.

Het is niet verrassend dat de meningsverschillen betrekking hebben op China na de brouhaha over de verkoop van Amerikaanse nucleaire onderzeeërs aan Australië en de verrassende (voor de Fransen) annulering van contracten met Frankrijk voor onderzeeërs. De heer LeMaire, klinkend als een berispende ouder, karakteriseerde dit als âmisbehavior from the U.S. administration.â

De heer LeMaire maakte glashelder dat de onenigheid over onderzeeà “rs symptomatisch is voor diepere verschillen in wereldbeeld die niet alleen in Frankrijk maar ook in de EU zijn ontstaan als gevolg van Chinaâs opkomst.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: