Geneeskunde in de greep van de winstbelangen van de farmaceutische industrie – De omvang is beangstigend

geneeskunde-in-de-greep-van-de-winstbelangen-van-de-farmaceutische-industrie-–-de-omvang-is-beangstigend

13-10-21 05: 53: 00,

In een interview 1 met de Oostenrijkse omroep AUF1 zei Dr. Gerd Reuther, die 30 jaar als radioloog in verschillende ziekenhuizen heeft gewerkt, waarvan 23 jaar in een functie van hoofdgeneesheer, dat in de maatschappij de farmaceutische industrie duidelijk de scepter heeft gezwaaid. Er is een farmaceutische dictatuur gevestigd en politici zijn gekrompen tot farmaceutische vertegenwoordigers. In veel gevallen leveren wetenschappers slechts rechtvaardigingen voor de farmaceutische industrie en zijn de meeste artsen hun plaatsvervangende agenten. In zijn boek “Der betrogene Patient” (De bedrogen patiënt) 2 gaat hij in op de details, die – allemaal exact bewezen – beangstigend zijn.

De geneesmiddelenstudies

Dr. Reuther beschrijft dat meer dan 90 % van de gerandomiseerde geneesmiddelenstudies, die vereist zijn voor goedkeuring door de staat, financieel zouden zijn beïnvloed door de farmaceutische industrie. Dit betekent dat er geen vertrouwen kan zijn in de wetenschappelijke resultaten van de studies of in de integriteit van de overheidsinstanties.
Dit is helemaal geen nieuw verschijnsel. Onlangs ontdekte documenten bewijzen bijvoorbeeld dat de Amerikaanse suikerindustrie reeds 1967 auteurs voor studies heeft omgekocht met 50.000 Amerikaanse dollars om suiker te verhullen als een risicofactor voor vaatziekten. Sindsdien heeft de “Sugar Research Foundation” al minstens twee decennia lang studieresultaten gepromoot die suiker uit de vuurlinie halen en in plaats daarvan cholesterol en vetten “aanwijzen” als de oorzaak van atherosclerose.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: