Het Biden China Initiatief, een gebrekkig en disfunctioneel beleid

het-biden-china-initiatief,-een-gebrekkig-en-disfunctioneel-beleid

13-10-21 02: 20: 00,

Alle artikelen van Global Research kunnen in 51 talen worden gelezen door het vervolgkeuzemenu “Website vertalen” op de bovenste banner van onze startpagina te activeren (Desktopversie).

Bezoek en volg ons op Instagram op @crg_globalresearch.

Abstract: President Biden zet het terugtrekkingsbeleid ten opzichte van China voort dat onder Donald Trump is begonnen, nu met sterke tweepartijdige steun. Het beleid heeft alle elementen van het indammen van China, met inbegrip van beperkingen op technologie, handel, investeringen, de vorming van de informele Quad (VS-Japan-Australië-India) alliantie, de verkoop van nucleaire onderzeeërs aan Australië, voortzetting van hoge tarieven op Chinese export, en meer officiële contacten met Taiwan in een periode van groeiende China-Taiwan militaire spanningen.

*

Een element, dat tot voor kort sterke steun had in het hele Amerikaanse politieke spectrum, is educatieve en wetenschappelijke uitwisselingen met China. Ongeveer 370,000 studenten en academici uit China,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: