Hoe is het Davos World Economic Forum betrokken bij de coronavirus pandemie?

hoe-is-het-davos-world-economic-forum-betrokken-bij-de-coronavirus-pandemie?

13-10-21 12:14:00,

Het Davos World Economic Forum (WEF) is een vooraanstaand forum voor regeringen, mondiale bedrijven en internationale ondernemers. Het WEF werd in 1971 opgericht door ingenieur en econoom Klaus Schwab en omschrijft zijn missie als “het vormgeven van mondiale, regionale en industriële agenda’s” en “het verbeteren van de toestand van de wereld”. Volgens de website is “morele en intellectuele integriteit de kern van alles wat het WEF doet”, bericht Swprs.org.

Het WEF is op verschillende manieren betrokken geweest bij de coronavirus pandemie.

Ten eerste was het WEF, samen met de Gates Foundation, sponsor van de vooruitziende simulatieoefening “Event 201” voor een coronaviruspandemie, die op 18 oktober 2019 in New York City werd gehouden – op dezelfde dag als de opening van de Militaire Wereldspelen in Wuhan, door sommigen gezien als “ground zero” van de wereldwijde pandemie. China zelf heeft aangevoerd dat Amerikaanse militaire atleten het virus naar Wuhan kunnen hebben gebracht.

Ten tweede is het WEF een vooraanstaand voorstander van digitale biometrische identiteitssystemen, met als argument dat zij samenlevingen en industrieën efficiënter, productiever en veiliger zullen maken. In juli 2019 is het WEF een project gestart om “de toekomst van reizen vorm te geven met biometrisch ondersteund digitaal identiteitsbeheer van reizigers”. Daarnaast werkt het WEF samen met de ID2020-alliantie, die wordt gefinancierd door de Gates- en Rockefeller-stichtingen en een programma uitvoert om “digitale ID met vaccins aan te bieden”. ID2020 ziet met name het vaccineren van kinderen als “een ingang voor digitale identiteit“.

Ten derde is WEF-oprichter Klaus Schwab de auteur van het boek COVID-19: The Great Reset, gepubliceerd in juli 2020, waarin wordt betoogd dat de coronavirus pandemie kan en moet worden gebruikt voor een “economische, maatschappelijke, geopolitieke, ecologische en technologische reset”, waaronder met name het bevorderen van mondiaal bestuur, het versnellen van digitale transformatie en het aanpakken van de klimaatverandering.

Tot slot heeft het WEF sinds 1993 een programma lopen onder de naam “Global Leaders for Tomorrow”, dat in 2004 is omgedoopt tot “Young Global Leaders“. Dit programma is gericht op het identificeren, selecteren en promoten van toekomstige wereldleiders in zowel het bedrijfsleven als de politiek.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: