Kritiek op het neokoloniale beleid van Frankrijk in Afrika neemt toe

kritiek-op-het-neokoloniale-beleid-van-frankrijk-in-afrika-neemt-toe

13-10-21 05: 05: 00,

De top Afrika-Frankrijk werd gehouden in Montpellier, Frankrijk, op 8 oktober, en voor het eerst sinds 1973 waren er geen Afrikaanse staatshoofden zelf uitgenodigd voor de top. In plaats daarvan werden de huidige betrekkingen van Parijs met Afrikaanse staten besproken met zakenlieden, kunstenaars en sociale activisten.

De organisatoren van de top zijn er dan ook niet in geslaagd de politieke trend in de betrekkingen tussen Frankrijk en Afrikaanse staten te omzeilen. Gezien het buitenlands beleid van het Élysée dat de laatste jaren in veel Afrikaanse landen tot massademonstraties heeft geleid, waarbij de plaatselijke bevolking eiste dat de Fransen het vasteland verlieten, was het hoofdthema van de top het anti-Franse sentiment dat Afrika in zijn greep hield. In het bijzonder werd opgemerkt dat Tsjaad, Mali en de Centraal-Afrikaanse Republiek het meest actief zijn in het bekritiseren van het beleid van Parijs.

Tsjaad, gelegen in het Sahel-gedeelte van Afrika, heeft een bijzondere historische relatie met Frankrijk,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: