OMT adviseert verlenging huidige coronamaatregelen – Café Weltschmerz

omt-adviseert-verlenging-huidige-coronamaatregelen-–-cafe-weltschmerz

13-10-21 07:09:00,

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert de coronamaatregelen niet verder te versoepelen. Eind van de maand komen de leden van het OMT weer bij elkaar, voordat het demissionair kabinet begin november naar buiten zal treden met nieuwe besluiten.

Het advies van het OMT om door te gaan met de huidige maatregelen is ingegeven door tegenvallende prognoses. Het adviesorgaan voorziet een hogere R-waarden en denkt dat er in de herfst en wintermaanden meer coronabesmettingen en ziekenhuisopnames zullen zijn. Daar komt nog bij dat de zekerheid van de prognoses als onzeker wordt beschouwd. Dat zorgt er volgens een verklaring van het OMT voor dat het niet verstandig is om maatregelen los te laten.

Als er niet verder wordt versoepeld en het aantal contacten hetzelfde blijft, komen er mogelijk tot 400 mensen op de intensive care terecht, meldt het OMT. Worden maatregelen echter losgelaten dan komen daar maximaal 800 mensen terecht.

De aankondiging van het OMT duidt er onder meer op dat het gebruik van het coronatoegangsbewijs zal worden verlengd, en dat de maximale capaciteit voor evenementen 75 procent zal blijven. Daarentegen zal het bewijs van herstel van corona langer geldig zijn. Momenteel is dat een half jaar, maar dat zal worden verlengd tot een jaar.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: